Tovább a tartalomra

Intel Centrino 2 processzor rendszer és a mobilitás

június 8, 2009

Az Intel Centrino technológia a laptop, notebook, vagyis a mobil számítástechnika működését teszi igazán olajozottá és működőképessé. Ennek köszönhetően sok áruház kínálatában megtalálhatóak Intel Centrino processzorral felturbózott termékek.

intel_centrino_logo

A Centrino processzor technológiája

Az Intel hivatalos állásfoglalása szerint a Centrino az alaplapi lapkakészlet (chipset), processzor és egy vezeték nélküli csatlakozó laptop központú különleges összeállítása. A cég egyértelműen arra hivatkozik, hogy ezzel a rendszerrel a lehető legjobb teljesítmény és hosszú akkumulátor működés érhető el. A külső szakemberek a Centrino-ban inkább egy marketing stratégiát látnak, mintsem technikai újítást.

Mindenesetre a Centrino technológia valóban jó eladási statisztikákat mutat, ami nem kizárólag a marketing stratégiának, de az Intel termékeihez kapcsolódó minőségnek is köszönhető lehet.

Intel Centrino laptopok, notebookok a hazai piacon

Intel Centrino 2 processzorral szerelték fel többek között az MSI MegaBook GX620X-063, a Sony Vaio VGN-TT21XN, valamint a Toshiba Satellite A300-1PK notebookokat.

Forrás: Centrino

Kapcsolódó link:

Avanquest Software Launches Mobile Phone Suite for Intel Centrino Duo Mobile Technology-Based Laptop

Kép forrása: http://www.hardwarezone.com

No comments yet

Hozzászólás