Skip to content

Toshiba NB 100 netbook – olcsó, és…olcsó

június 4, 2009

Kifejezetten keresett modellnek számít a Toshiba NB 100 10X netbook, most annak próbálok utánajárni, mi lehet ennek az oka.

Toshiba NB 100 ezüst és fekete színkombinációval

Toshiba NB 100 ezüst és fekete színkombinációval

A Toshiba NB 100 10X mérete, működése

Először is, szedjük össze, mit tud, azaz milyen technikai paraméterekkel érkezik a vevőhöz. Ezüst, pezsgő és fekete színben kapható, bár, ha kinyitjuk, mindenképpen fekete belsővel találjuk szemben magunkat. A kijelző egy 1024×600 pixeles, LED-es háttérvilágítású TFT, mely 8.9 inch, azaz kb 22 cm, ami a netbookok között éppen a középméret. Súlya 1 kg, ami illeszkedik a nebook.kal szembeni elvárásokhoz. A processzor egy Intel Atom N270, amelyik 1.6GHzórajelen üzemel. Ez is meglehetősen gyakori a kategória gépei között. 512 Mb cache (azaz gyorsítótár), és 512 MB DDR2 RAM található benne. Ezen  a ponton nem találkozik a véleményem a gyártókéval, de mit lehet tenni, ha szerintük ez elegendő… Tény, hogy a leggyakoribb összeállítás a netbook-ok belsejében az 512 MB memória. Jó hír, hogy 1 GB-ig azért bővíthető. 80 GB-os merevlemez található benne, ami nem SSD, csak HDD, méghozzá 5400 rpm-mel. Ez ugyan a laptop árának alacsonyan tartását segíti, de ugyanakkor hangos, egyáltalán nem energiatakarékos működésű, és ráadásul nagyobb a meghibásodás esélye is.A videokártya Sapphire Radeon HD 4870, megintcsak a középosztály egyik képviselője.

Komfort

A komfortérzetet az elengedhetetlen Wifi, webkamera, kártyaolvasó, beépített mikrofon, és 3 USB port hivatott megteremteni, vegyes sikerrel. A webkamera 1.3 megapixeles, amiből a mobilomban is jobb van, a kártyaolvasó 4:1-nem, aminél szintén számtalan jobb megoldás van már.Az akku kicsit soványka, 4 cellája mindössze 3.5 órás, ami bizony lehetne több. Azt mondhatjuk, hogy a Toshiba NB100 10x hozza az elvárt minimumot, de semmivel sem teljesít többet annál. Na jó, talán az USB portok száma több eggyel, mint a nebookok nagy részénél.

Az ár-érték arány

Igazságtalan volna azonban negatív következtetéssel lezárni ezt a cikket, hiszen a Toshiba NB 100 10x ára gyakorlatilag mindenért kárpótol minket. Ha arra gondolunk, hogy mindössze 64 000 FT-ért a mienk lehet 3 év garanciával, nincs okunk fanyalogni azon, hogy nem egy csúcsmodell. Tényleg nem az. De nem is annyiba kerül. Az olcsóbb laptopok közül az egyik legjobb választás lehet.

Kapcsolódó oldalak: Toshiba termékspecifikációk, inside HW, Laptopmag
Kapcsolódó Toshiba linkek:

Az új Toshiba mini NB205 netbook

Hiba vagy nem hiba? – Toshiba NB100 netbook

Reklámok
No comments yet

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: